دلنوشته با طعم موسیقی

♪♫خشک سیمی خشک چوبی خشک پوست ♪♫ از کجا می آید این آوای دوست♪♫

دلنوشته با طعم موسیقی

♪♫خشک سیمی خشک چوبی خشک پوست ♪♫ از کجا می آید این آوای دوست♪♫

طبقه بندی موضوعی
کلمات کلیدی
آخرین مطالب

دانلود سنتور نوازی حسن خان

چهارشنبه, ۷ مرداد ۱۳۹۴، ۰۳:۱۴ ق.ظ

قدیمى ترین استادى که از این ساز در دوره ى قاجار مى شناسیم، سنتورخان یا محمدحسن خان است که استاد موسیقى و سنتورنواز اواخر قرن سیزدهم هجرى همزمان با اوایل سلطنت ناصرالدین شاه و از نوازندگان مخصوص دربار بوده است. شاگرد برجسته ى او محمدصادق خان است که او نیز نوازنده ى زبردستى بوده و اولین موسیقى دانى است که لقب سُرورالملک گرفته است. شاگردان برجسته ى محمد صادق خان، حبیب سماع حضور و میرزاعلى اکبر شاهى ، حسن سنتوری و میرزا اسدالله هستند. سماع حضور، موسیقى دانى برجسته، مردى با ایمان و با اعتقاد بود و موسیقى را وسیله ى تزکیه ى نفس مى دانست.

قدیمى تریـن سند شنیدارى که در دست داریم چند لوله ى فونوگراف مى باشد که حدرد یکصد سال پـیش (1898 م.) از سنتور محمد حسن خان ضبط شده است. که در آن به نواختن دوگاه، راست و رنگ میپردازد و این اثر در آلبوم "صد سال سنتور" انتشارات ماهور بازیابی شده است. در این اثر بخوبی مهارت و استادی حسن خان در قطعات آوازی و ضربی مشهود است.

کنت دو گوبینوی فرانسوی مینویسد : دو هنر پیشه ی دیگر در ایران هستند که هر دو معروفیت دارند یکی  خوشنواز که در زدن کمانچه ماهر است و برعکس علی اکبر(مقصود آقا علی اکبر پدر میرزا عبدالله و آقا حسینقلی است) مردی خوش مشرب می باشد و دیگر محمد حسن که خیلی خوب سنتور می زند.لیکن محمد حسن برعکس خوشنواز مردی ساکت و کم حرف می باشد و کمتر او را دیده اند که بخندد.

آقا علی اکبر و خوشنواز و محمد حسن در اوائل سلطنت ناصرالدین شاه یعنی همان موقعی که گوبینو کتاب سه سال در ایران را نوشته از نوازندگان دربار بوده اند.به طوری که دیگران می گویند ، محمد حسن یا حسن خان را سنتور خان هم می گفته اند و او قدیمترین  استاد سنتوری است که ما می شناسیم.از شرح حال این نوازنده چیزی به دست نیامد ولی او شاگردی داشته است به نام محمد صادق خان که از هنر او بسی داستانها شنیده ام.

 

(سنتور نواز سمت راست)

تعداد زیادى صفحه ى قدیمى گرامافون سنتور از على اکبر شاهى (در سال هاى 1906 تا 1915 م.) و سنتور حسن خان و ینج صفحه از سنتور حبیب سماعى همراه آواز پروانه (بین سال هاى 1926 تا 1931 م.) به یادگار مانده است.


دانلود

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۴/۰۵/۰۷
درویش محمد خراباتی

نظرات  (۳)

It's a pity you don't have a donate button! I'd certainly donate
to this outstanding blog! I guess for now i'll settle
for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.
I look forward to new updates and will talk about this site with
my Facebook group. Talk soon!
Hi, the whole thing is going nicely here
and ofcourse every one is sharing information, that's genuinely excellent, keep up
writing.
You've made some really good points there. I looked on the net for more info about the issue and
found most people will go along with your views on this website.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">